Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Що бре. Сайта си показва всичко реално.

Бензиновата кола до 100км. на старт от място може да се противопостави на късите скорости и оборотомер на дизела.И нещата стигат до там. От 0-80 и 0-100..

В реални светофарни участия, изпреварвания и догонвания, дизела отвява бензина особенно жестоко и болезнено. Вижте графите в този лаладжийски сайт на ускорение:
    40-140
    60-100
    80-120
    Дизела просто си отвява бензина и то с по 6-7секунди...

И аз смятам че за ГТ вариантите са 1.9 дизел или 3.2 бензин. Виж ако имаше 2.5 бензин арезе...Нещо по-масовко и достъпно, че 3.2 е много рядка.

П.П Сега се продава една не лоша 3.2 ГТ на колегата Злия от форума нов внос.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

• От място съм съгласен, че дизела не може да наема по някаква причина. Не знам дали не е проблема, че тоя голям въртящ момент без блокаж като Q2 или Quaife не може да зацепат точилата. Дизела казвам, че е най-добър за ГТ-то от гледна точка на вървене и разход. Иначе, че бензина си е бензин и прави повече кеф си е така, няма спор. Колата е тежка и мисля, че единствения бензинов мотор за нея е V6. В Италия има ГТ-та V6 с газ, ама тва за мене не е работа. Или го караш на бензин, както трябва, или си купуваш дизел(сиромашкия вариант).
      Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
      Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• За 3.2 v6 Q2/Quaife е силно препоръчителна "екстра" да не кажа задължителна за хората, които мислят да раздават яко газ, а не само да ходят до кафето/мола с колата...

Не случайно в белите държави почти всяко ГТА е с монтирана допълнително Q2-ка.

Първо, защото 3.2 арезето има склонност да си самовзривява отворения (фабричен) диференциал, което става по изключително зрелищен начин - с дупка в корпуса на кутията

Второ, защото при спортно каране на пътя или писта си пали вътрешния "чепик" дори 100м след като си излезнал от завоя
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• А тук в България колко пари струва Q2 без монтирането му?

Comment

• В България, ако изпадне ще е втора (зло)употреба на цена 700-1000лв според джоба на клиента

Аз успях да се докопам до няколко чисто нови Q2ки. Изкупиха ги като топъл хляб колегите от форума на цена 1200лв бройката...(реално тогава при цена на паунда от 2.7лв вървяха по над 1600лв парчето в ebay).
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Из разни УК магазини съм виждал Quife-та за по коло 1200лв нови. Мисля след време да налазя едно такова.
              Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

• В ebay.co.uk -

http://www.ebay.co.uk/itm/Quaife-Alf...YAAOSw~OVWuHTc

Това излиза като най-евтин вариант 610 паунда, което като сметнем по трънския курс, по който те тарифират от paypal, дифа излиза грубо 1500лв без доставката до БГ. Отделно трябва да си купиш и 2 бр лагери (50-60лв са хубавите).

FIAT Coupe 16VT

Comment

• А на напомпан дизел около 200 без такъв диф, ако софтуерно му намалят въртящия момент на 1ва и 2ра? Така наречения torque limiter, който EDC16 поддържа, ако не греша.

Comment

• Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
                    А на напомпан дизел около 200 без такъв диф, ако софтуерно му намалят въртящия момент на 1ва и 2ра? Така наречения torque limiter, който EDC16 поддържа, ако не греша.

Тогава по-добре си карай колата без ремап.
                    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                    sigpic

Comment

• Е не е баш така. И моята 147 115коня съм я ограничил на 1-ва и 2-ра. Не всички си ползват колите за светофарни гонки. М/у другото и EDC15C7 го "подържа" това, за инфо на колегата.
                      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

• Не колега, че е голям плюс това го разбирам, но и парите са си добри. За светофарни гонки не ползвам колата, ако ще се дърпам с някой, то това ще е на магистралата от летящ старт. А дори на стоковото ми JTD усещам, че дори с климатик нютоните са му много. На 2-ра скорост без да му давам кой знае колко газ превърта, а колата е с Алфови 18ки 225/40 в доста прилично състояние. На светофар във Враца като съм тръгвал малко по-рязко с климатик и усещам с каква лекота върти точилата, а ASR-а ми никога не го изключвам, защото си представям без него какво е. Просто скоростите са къси и силата й е в повече.

Comment

• Някой гледал ли го е това
                          http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=f2zhjr
                          , че не съм чел темата назад...

Каква е разликата в TI при 1.9 и 2.4 освен к.с. и нещо което трябва задължително да се гледа и внимава?
                          sigpic
                          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                          0889 636 093

Comment

• Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                            Някой гледал ли го е това
                            http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=f2zhjr
                            , че не съм чел темата назад...

Каква е разликата в TI при 1.9 и 2.4 освен к.с. и нещо което трябва задължително да се гледа и внимава?
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showp...postcount=3460

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...postcount=3464
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                            Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                            Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                            Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

• Колега, иди си я виж ти най-добре

Comment

• Така е най-добре ! ЛИЧНО
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                                sigpic

Comment

Working...
                                X